OUDERS

Gastouderbureau Kindercath is een erkend gastouderbureau. Wij bemiddelen tussen ouders en gastouders of het nu gaat om dagopvang, buitenschoolse opvang of flexibele opvang.


Tarieven en vergoedingen

De tarieven van gastouderopvang bestaan uit twee delen: de opvangvergoeding voor de gastouder en de bureaukosten voor het gastouderbureau. Bureaukosten bestaan uit kosten voor bemiddeling, begeleiding en administratieve afhandeling.

De opvangvergoeding is gebaseerd op het tarief wat de gastouder hanteert. Het basistarief ligt tussen de € 4,00 en € 5,00 per uur per kind. Kindercath geeft advies bij het tarief van de gastouder. Naast de opvang verzorgt de gastouder de noodzakelijke basisvoorzieningen, zoals speelgoed, eten en drinken, bedjes en boxen. Doorgaans zijn melkvoeding en luiers niet in dit bedrag meegenomen. In de overeenkomst van de opvang worden afspraken vastgesteld wat betreft vakantie, ziekte en andere afwezigheid van het kind of de gastouder.

Het bureautarief per kind wordt bepaald aan de hand van het aantal uren opvang dat je nodig heeft.

IMG_4136_Fotor

Naast het bureautarief worden eenmalige inschrijfkosten van € 25,00 berekend. Alle tarieven zijn inclusief BTW.

Kindercath heeft een kassiersfunctie. Dit houdt in dat Kindercath de gastoudertarieven aan de ouder factureert en zorg draagt voor de uitbetaling aan de gastouder op basis van de uren die door de gastouder worden ingevuld. Deze dient door de ouder te worden geaccordeerd, voordat deze gefactureerd wordt. Hiervoor maken wij gebruik van een digitaal systeem.

Kinderopvangtoeslag
Gastouderopvang via Kindercath is een erkende vorm van kinderopvang. Door de geldige registratie van je gastouder in het Landelijke Register Kinderopvang heb je recht op kinderopvangtoeslag. Hierdoor krijg je een percentage van de kosten die je maakt via de Belastingdienst terug. Hoe hoog dit percentage is, hangt van je inkomen af.

Is je kind jonger dan 4 jaar?
Dan heb je recht op maximaal 140% van het aantal uren van de minst werkende ouder.
Is je kind ouder dan 4 jaar?
Dan heb je recht op maximaal 70% van het aantal uren van de minst werkende ouder.
Het recht op kinderopvangtoeslag stopt, zodra een kind naar het voortgezet onderwijs gaat.
Wil je een proefberekening maken? Dit kan op www.toeslagen.nl.

Als je geïnteresseerd bent in wat wij voor je kunnen betekenen, bel dan nu voor een afspraak of stuur een email. Via de button “Bel mij terug” kun je ook vragen of wij je terugbellen.

Ouders